بخش ها:

ورودي:
بازديد کنندگان از طريق نقطه ورودي، پياده به سمت طاق سيماني پيش مي روند که خلاصه اي از کليات ايده معماري به شمار مي رود.
يادبود مليتا:
قسمتي از پايگاه توريستي است که هدايا ويادبودهاي ويژه براي بازديد کنندگان در نظر گرفته شده است.
ميدان:
اين ميدان نقطه مرکزي پايگاه توريستي ومکان تجمع بازديد کنندگان به شمار مي رود ويک حوض آب آن را زينت بخشيده است.
سالن پذيرايي:
اين سالن با ظرفيت 150 نفر براي اهداف مختلف از جمله نمايش فيلم، برگزاري همايش ها وفعاليتهاي مختلف طراحي شده است.
نمايشگاه:
شامل نمونه هايي از غنايم جنگي که توسط رزمندگان مقاومت در طي سالهاي درگيري با دشمن به غنيمت گرفته شده است. علاوه بر آن، اطلاعاتي درباره ارتش دشمن صهيونيستي وتشکيلات نظامي مختلف آن در اين نمايشگاه در دسترس بازديد کنندگان قرار دارد.
مغاک:
طرحي ترکيبي است که در مساحت 3500 متر مربع ودر نقطه غربي پايگاه توريستي قرار گرفته وبه غروب اشغال وشکست آن اشاره دارد. اين بخش شامل جنگ افزارهاي زرهي وسلاحهايي است که از ارتش دشمن ومزدوران آن به جاي مانده وتوسط نيروهاي مقاومت از سال 1982 (1361 شمسي) تا جنگ سي وسه روزه سال 2006 ميلادي (1385 شمسي) به غنيمت گرفته شده است.
در ميان اين جنگ افزارها، تانک ميرکاوا از نسل چهارم وجود دارد که افتخار صنايع نظامي اسراييل به شمار مي رود ودر دل خاک قرار گرفته است. لوله اين تانک گره زده شده تا نشانه ويران شدن ماشين نظامي پيشرفته اسراييلي در برابر اراده وايمان راسخ رزمندگان مقاوت باشد.
مسير:
شامل منطقه جنگلي وناهموار است که هزاران مبارز طي سالهاي اشغال در آن مستقر شده بودند واز آنجا به سوي پايگاههاي دشمن براي اجراي عملياتهاي جهادي به راه مي افتادند وبه سمت مناطق اشغالي پيش مي رفتند. در اين مکان ودر يک مسير شيب دار به طول 250 متر، صحنه هاي مختلف جنگي مقاومان در معرض ديد گذاشته شده است.
غار:
يکي از نقاطي است که رزمندگان مقاومت آن را به منظور سنگر گرفتن در آن ايجاد کردند. بيش از يک هزار مبارز، به مدت سه سال وبه طور پي در پي به حفاري وايجاد آن پرداخته اند. عمق اين غار 200 متر است وشامل اتاقها وتجهيزات مختلفي است وبيش از هفت هزار رزمنده را دربر مي گرفته است.
چشم انداز:
منطقه اي است که به روستاهاي اقليم التفاح، زهراني، صيدا وصور اشراف دارد که در سال 1985 ميلادي (1364شمسي) توسط مقاومت آزاد شده بودند.
خط آتش:
در اين بخش ودر مسيري شيب دار به طول 200 متر، برخي سلاحهاي مقاومت به نمايش گذاشته شده است. اين بخش نشان مي دهد که مقاومت چگونه از سال 1982 ميلادي (1361 شمسي)، ساختار نظامي خود را توسعه داده واز آميزش بين روشها وفناوري هاي جنگي كلاسيك وچريکي بهره برده ودر نتيجه، روش خاص خود را ابتکار کرده است. اين روش، موازين علوم نظامي را به طور اساسي تغيير داده است.
ميدان آزادي:
نقطه اي براي تجمع بازديد کنندگان واستراحت به شمار مي رود که در اطراف آن، نمونه هايي از سلاحهاي مقاومت به نمايش گذاشته شده است.
در اين نقطه ديواري به شکل محراب وجود دارد که بر روي آن يک تابلوي شيشه اي نصب شده وشامل گزيده هايي از سخنان دبير کل حزب الله که در طول جنگ سي وسه روزه سال 2006 (1385 شمسي) ايراد کرده است،مي باشد.
معراج:
مرتفع ترين نقطه از منطقه مليتا به ارتفاع 1060 متر است ،که يادمان شهيدان درآنجا واقع است وبر مناطق اشغال شده در گذشته وبخش زيادي از مناطق آزاد شده در سال 2000 (1379 شمسي) مشرف است.
تاسيسات اداري وخدماتي
- ساختمان اداري:
شامل دفاتر اداري پايگاه توريستي وسالن تشريفات مي باشد.
نمازخانه:
گنجايش 250 نمازگزار را دارد وداراي وضوخان? ويژه مي باشد.
چاه:
رزمندگان مقاومت، سالهاي طولاني از آب اين چاه براي نوشيدن ووضوگرفتن استفاده مي کردند، با اينکه گاهي اوقات در اثر جاري شدن سيل وورود خاک به داخل چاه، گل آلود مي شد.
رستوران:
سالنهاي اين رستوران گنجايش پذيرايي از 180 بازديد کننده را دارد. همچنين شامل بالکنهايي است که گنجايش 750 نفر را دارد. اين بالکنها بر مليتا وکوههاي بلندي که سالها در اشغال بوده، همچون "سجد" وکوه "ابو رکاب" همچنين بر کوه صافي که سنگر اصلي مقاومان به شمار مي رفت، مشرف مي باشند.
پارکينگ خودرو:
گنجايش 250 خودرو و25 اتوبوس را دارد.
درمانگاه:
اين درمانگاه که در داخل پايگاه توريستي قرار دارد، آماده پذيرش وارائه خدمات درماني براي بيماران است.
علاوه بر موارد ياد شده، طرحهاي ديگري نيز در حال بررسي است که پس از پايان به اجرا گذاشته خواهد شد..

اين پايگاه زير نظر انجمن لبنانى ميراث وگردشگرى می باشد

All rights are preserved ©جميع الحقوق محفوظة 2013